EMBOLIZAREA FIBROAMELOR UTERINE

EMBOLIZAREA FIBROAMELOR UTERINE reprezinta o metoda moderna, nonchirurgicala, de tratament a fibroamelor uterine.

Principiul metodei este reprezentat de intreruperea alimentarii cu sange a fibromului, realizata prin blocarea arterelor tributare, respectiv a arterelor uterine. Aceasta se realizeaza prin injectarea directa a unor particule biocompatibile de mici dimensiuni, avand ca urmare resorbtia complete sau reducerea dimensiunilor fibromului, precum si ameliorarea simptomatologiei.

Embolizarea uterina a fost introdusa in pracica medicala in urma cu 20 de ani si, datorita caracterului minim invaziv si a recuperarii rapide (majoritatea pacientelor parasesc spitalul dupa 24 ore), a devenit in prezent o alternativa tot mai frecvent utilizata in tratamentul fibroamelor uterine.

Indicatia efectuarii procedurii se realizeaza de catre medical ginecolog dupa evaluarea completa a pacientei si prezentarea tipurilor de tratament disponibile (tratament hormonal, miomectomie, histerectomie, embolizare etc.). Procedura este realizata in cadrul laboratorului de cateterism de catre radiologul/cardiologul interventionist, sub anestezie locala.

INCEPAND DIN LUNA AUGUST 2015 OFERIM ACEASTA OPTIUNE MODERNA DE TRATAMENT IN CADRUL CLINICII CARDIOTIM TIMISOARA.