CARDIOTIM are, în vestul țării, un spital și mai multe cabinete, unde puteți veni pentru a avea grijă de inima dumneavoastră.

Spitalul CARDIOTIM din Timișoara, situat pe str. Franyo Zoltan nr. 6, este dotat aparatură de ultimă generație. Aici puteți beneficia de cele mai complexe investigații de specialitate și tratamente, fie că ele necesită intervenția chirurgicală sau nu (începând de la ECG, ecografie cardiacă, test de efort și ajungând, în funcție de necesitate, până la coronarografie, studiu electrofiziologic etc.).

CARDIOTIM este un spital privat, care, pentru unele servicii, are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Doctorii de aici au realizat, numai în ultimele luni ale anului în curs, operații complexe, în premieră pentru partea de vest a țării, și au de gând să meargă mai departe pe acest drum.

„Aici au avut loc câteva proceduri distincte, fiecare efectuată pentru prima dată în Timișoara – respectiv închiderea percutană (minim invazivă) de defect septal interatrial, închiderea percutană de defect septal interventricular, embolizări de fibroame uterine și embolizări de artere hepatice (tumori benigne ori tumori maligne) -, dar și alte operații în premieră. În cadrul Laboratorului de cateterism cardiac, punem în aplicare metode terapeutice moderne, prin care efectuam coronarografii diagnostice, angioplastii coronariene și periferice, studii electrofiziologice, implanturi de stimulatoare cardiace și defibrilatoare cardiace. La nivel ambulator, oferim consult cardiologic (electrocardiogramă – ECG) – care este decontat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate -, teste de efort, ecografie cardiacă, monitorizare holter tensional/24 ore și monitorizare holter ECG/24 ore.”, ne-a declarat dr. Milovan Slovenski, medic primar cardiologie, competența cardiologie intervențională, directorul medical al CARDIOTIM.

În spital și în cabinetele din Timișoara, Lugoj și Caransebeș, își desfășoară activitatea opt medici – cardiologi renumiți, dar și medici tineri. Capacitatea de cazare a Spitalului din Timișoara, situat pe str. Franyo Zoltan nr. 6, este de 10 paturi, repartizate în 7 saloane, respectiv o unitate de terapie intensivă pentru monitorizarea pacienților critici și o sală de cateterism cardiac.

„Toate saloanele beneficiază de aparatură modernă de supraveghere continuă a parametrilor vitali, respectiv de un sistem integrat de monitorizare continuă a pacienților internați. Fiecare salon este modern mobilat și dispune de grup sanitar propriu cu duș, instalație de climatizare, TV cu cablu, telefon, internet wireless. Utilizăm – atât în Spital, cât și în cabinetele din Timișoara, Lugoj și Caransebeș – aparatură de ultimă generație, cu posibilitatea efectuării unei game variate de investigații de specialitate (începând de la ECG, ecografie cardiacă, test de efort și ajungând, în funcție de necesitate, până la coronarografie, studiu electrofiziologic etc.). Pacienții, pe tot parcursul internării, sunt ingrijiți de medici, asistente și personal auxiliar cu înaltă pregătire profesională, fiind ghidați de cel puțin următorul paragraf din jurământul lui Hippocrate: «Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.», a precizat doctorul Sașa Pleascar, directorul general al CARDIOTIM.

„Se înregistrează o creștere constantă a numărului de pacienți care apelează la sectorul asistenței medicale private, datorită calității serviciilor pe care le oferim. Pe de altă parte, serviciile de stat sunt supraaglomerate, există liste de așteptare… Tot mai mulți pacienți doresc să-și rezolve problemele de sănătate cât mai repede și să decidă care este medicul care-i tratează.”, a concluzionat doctorul Slovenski.

Articol aparut in TION la 29.06.2016 – http://www.tion.ro/clinica-cardiotim-din-timisoara-ofera-servicii-medicale-de-cel-mai-inalt-nivel-avand-doctori-experimentati-in-cardiologie/1658196